64-годишна дама метна 50 лева подкуп на катаджии, но може да лежи 10 г. в затвора

64-годишна достолепна дама се е опитала да подхвърли 50 лв. на двойка полицаи от Бургас, които са спрели мъжа ѝ за проверка. Подхвърлила ги в багажника на полицейския автомобил, разкри кореспондентът на бТВ Десислава Генева.

„Автомобилът влезе рисково в кръгово кръстовище в град Бургас и преценихме да извършим проверка.. Дръпнахме го до безопасно място. Установи се, че шофьорът е без книжка, неправоспособен, с прекратена регистрация на автомобила. При извършената проверка за алкохол пътничката – съпругата му, реши доста настоятелно да дойде при нас. Разпоредихме ѝ да се върне, но тя беше настоятелна да остави 50 лв. в багажника, като искаше да го освободим“, каза единият от полицаите, на които е предложен рушвет.

„Не се притеснихме. Просто си извършихме служебните ангажименти, както подобава“, добавя той.

„Дамата беше задържана съгласно разпоредбите на чл. 304 А от Наказателния кодекс. На място пристигна дежурна група, която извърши оглед и иззе банкнотата“, разказва негов колега.

Двамата полицаи изпълнили служебните си задължения и задържали жената, която им предлагала 50 лева.

Законът предвижда до 10 години лишаване от свобода и до 15 000 лв. глоба за такива провинения, каза комисар Неделчо Рачев 

Вторият случай на предлагане на подкуп, за който Флагман.БГ писа, се е случил в село Камено, където 41-годишен мъж е предложил на полицаите подкуп от 175 лв., за да избегне проверка за наркотици.

„Шофьорът е отказал проверка за наркотични вещества. Предприети са адекватни действия. И за двата случая са образувани бързи полицейски производства“, каза пред бТВ началникът на „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Бургас комисар Неделчо Рачев.

Законът предвижда до 10 години лишаване от свобода и до 15 000 лв. глоба за такива провинения, каза още той.

Дискусиите са закрити за тази страница