Христо Иванов: При нови избори у нас ще спечели Путин

Опит да помири партньорите в управляващата коалиция и да успокои страстите непосредствено преди дебатите по избора на гуверньор на БНБ направи Христо Иванов. Съпредседателят на ДБ обясни, че има много по-важни теми като съдебната реформа и заплаши, че избори сега ще бъдат спечелени от Путин.

Смисълът на това управление е особено важен, за да ни обединява. Предлагам да продължим по линия на съдебната реформа, обърна се Иванов към партньорите си.

Надявам се, че след почивката по Великден сега, ще можем да работим, каза още той. И предупреди: Рискът да предизвикаме избори, за да бъдат спечелени от Путин, е нещо, което не можем да си позволим, пише 24 часа.

Трябва са намерим съгласие да рефармираме съдебната система, категоричен бе съпредседателят на ДБ. Той даде за пример гласуваното в четвъртък закриване на спецправосъдието и напомни отново аргументите но управляващите защо е трябвало да бъде направено това.

Политическата система не трябва да бъде прибежище на хора, които се крият зад имунитета от правосъдието, категоричен бе Иванов.

Ликвидирайки спецправсъдието, ние казахме, че всички казуси трябва да се произнасят от независимия конвенционален съд, а не от политическия съд, допълни той.

Следващите важни стъпки пред коалицията били да реформира КПКОНПИ.

Иванов се обърна и към опозицията. Нека заедно да разработим общ проект за промени в конституцията, за да направим следващата стъпка за нормализиране на политическия живот, каза той.

Дискусиите са закрити за тази страница