Уволниха целия борд на "Булгаргаз"

В петък, в 17,30 ч., съветът на директорите на Българския енергиен холдинг е освободил целия борд на директорите на „Булгаргаз“. Въпреки късния час и края на работния ден документите са внесени за регистрация в Търговския регистър, съобщи „24 часа“.

Освободени са изпълнителният директор на газовата компания Николай Ангелов Павлов и останалите членове на борда – Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев.

В новия борд са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов.

Николай Павлов се свързва с президента Румен Радев. Той беше служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков, по времето на министър Теменужка Петкова бе върнат за шеф на „Булгаргаз“, оглавява компанията от 2015 г.

Запознати казват, че между изпълнителната власт и президента се стигнало до съгласие „Булгаргаз“ да си остане с това ръководство, но явно нещо се е променило.

В края на петъчния ден има и още едно действие. В 18,30 ч новият борд на „Булгаргаз“ свиква на заседание с първа точка – избор на председател на съвета на директорите и втора – избор на член на борда, на когото да бъде възложено управлението и представителството на дружеството пред трети лица.

За председател е избран Иван Топчийски, а за изпълнителен директор Людмил Йоцов.

Познати на Николай Павлов казват, че той е болен от COVID и е карантиниран вкъщи. Изпращали са му полицаи да го проверят.

Дискусиите са закрити за тази страница