Трагедия! Сестрата на Лили Иванова остана инвалид

По-голямата сестра на примата Лили Иванова не е успяла да проходи след тежката катастрофа, която преживя преди 5 години. Нейни съседи разкриват, че не са я виждали от месеци, защото била на легло и под ключ в дома си в столичния квартал „Банишора“, където обитава скромна гарсониера от дълги години, пише вестник Ретро.

Именно пред входа на кооперацията си Магда бе блъсната от бус през 2016 г. Каката на естрадната звезда оцеля като по чудо в зловещото меле, след което дори бе тръгнал слух, че е починала. Оказа се обаче, че просто е била в тежко състояние, а заради нанесените ѝ травми бе решила да води съдебно дело. Единият ѝ крак беше потрошен на няколко места вследствие на инцидента и заради това се наложи и операция. Месеци след катастрофата възрастната жена чакаше обезщетение за причинени неимуществени вреди от шофьора, но парите така и не идваха. Затова тя заведе дело срещу застрахователната компания, в която бил застрахован бусът.

Процесът приключи в нейна полза и Магда успя да вземе сумата от 5500 лева, но длъжниците не ѝ платиха лихвата, заради което заведе и второ дело. Парите, които получила, съвсем не били достатъчни за лечението ѝ, което продължава вече пет години. Без патерица каката на Лили Иванова просто не можела да помръдне и кракът ѝ продължавал да бъде като „чуждо тяло“ за нея. Пенсионерката излизала да подиша чист въздух само на терасата си. За разходки навън не си помисляла, защото трябвало да я свалят с инвалидна количка. За нея се грижели най-вече двете ѝ дъщери Мария и Радмила, които обаче не живеят заедно с нея. Често се налагало Магда да разчита на помощ от комшиите, сред които е и актьорът Христо Гърбов.

Откакто върлува коронавирусът, срещите ѝ със сестра ѝ Лили съвсем се разредили. И двете се славят с люти характери и от деца не се спогаждали много. През годините имало моменти, в които дори не си говорели. Напоследък помежду им царяло разбирателство, но естрадната прима, която и без да има пандемична обстановка, живее като отшелничка, сега съвсем отказвала да ходи при сестра си. Притеснявала се да не я разболее, макар че и тя самата общувала със съвсем малко хора и щадяла здравето си.

В края на това лято се заговори, че Вечната Амбър също е започнала да губи безвъзвратно силите си. По време на концерта ѝ в Античния театър в Пловдив Лили не бе в добра форма и едва успя да изкара програмата си до края, като за пръв път отказа бис, защото била пред припадък от изтощение. Вероятно примата ще намали темпото драстично и ще започне да мисли за бенефис след трите концерта, които е планирала в НДК тази зима.

Дискусиите са закрити за тази страница