Тагарев: Проектът за закупуването на F-16 е по проект на Румен Радев

„Този проект за закупуването на F-16 върви изцяло по проект на Румен Радев от 2015 година. Като че ли сега всичко се фокусира върху изтребителите, което пречи да се погледнат другите проблеми на армията“, това каза в „Офанзива“ по NOVA NEWS бившият министър на отбраната Тодор Тагарев.

„Оценката е изготвена по наши искания от служебното правителство, екипът е назначен от президента Радев. Изненадва ме, че има четири двуместни самолета от новите осем, те ще се използмат и за обучение“, допълни той.

„Сумата за новите F-16 не би трябвало да ни изненадва. Цената не се определя по политически принципи. Зависи какво включва самият пакет. Принципите в покупката не се определят от определено поведение на страната ни“, убеден е бившият военен министър.

Според него може да отидем и към втора ръка самолети на сравнително ниска цена, както е направила Румъния.

„Подготовката на пилоти е трудна, вече има изпратени наши пилоти в САЩ, някои от тях ще станат и инструктури“, отбеляза Тагарев.

Относно войната в Украйна за него победа за Русия няма да бъде загуба само за Украйна, но и за цялото човечество и демократичното общество.

„Предоставянето само на каски и бронежилетки от наша страна изглежда несериозно, но това отново е решение на президента Радев“, смята Тодор Тагарев.

„Няма такова нещо като неутралност в тази ситуация“, категоричен е той.

Източник: НОВА

Снимка: Уикипедия

Дискусиите са закрити за тази страница