Събев уверява за протеста на превозвачите: Няма да допуснем прекъсване на доставките

С всеки един от превозвачите сме имали срещи и сме обсъждали възможни решения за подобряване на транспортната система. В продължение на 3 месеца обаче предложенията ескалираха и се ограничихме само с това което представлява обществен интерес, а всичко останало да бъде оставено на допълнителни разговори, каза министърът на транспорта Николай Събев по БТВ.

Държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране, да няма дублиране на финансиране и субсидии. Кои са фирмите, които са били облагодетелствани досега – ще ги видите да протестират. Решени сме, че България ще има Национална транспортна схема и започнахме да я подреждаме, каза Събев. 

По думите на министъра по време на разговора на премиера Кирил Петков с превозвачите Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи грубо прекъснала премиера. „Тя явно не търси диалог. Част от превозвачите излязоха, другите останаха. Те дойдоха с жълти жилетки“. Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Оттук нататък сме отворени да разговаряме за неща, които имат смисъл за българската икономика. Министерството няма да допусне прекъсване на доставки и превози. Каня легитимни представители на автомобилните превозвачи – да седнат заедно с нас, каза Събев. 

 

Магдалена Милтенова

Магдалена Милтенова

Министър Събев да си прочете коалиционното споразумение в което е заложено осигуряване на субсидиране за тези населени места, които имат нужда от това, каза от своя страна Магдалена Милтенова по повод пост във фейсбук на Николай Събев. Трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение.

Моите уважения към министър Събев, но диалогът не се случва през фейсбук. Не сме били на тайна среща. Не сме провокирали кабинета с нищо, категорична бе Милтенова. Ще се извиня на всички български граждани, защото нашите протести  ще ги засегнат, добави Милтенова.

 

Дискусиите са закрити за тази страница