Случаен ли е кадърът със средния пръст на Тошко Йорданов на коалиционния съвет?

Провокативна снимка от коалиционния съвет в неделя публикува в профила си премиерът Кирил Петков и предизвика вълна от коментари. На нея се вижда как Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ подпира главата си със среден пръст, докато колегите му се усмихват.

Въпросът случаен или нарочен е жестът, остана без отговор. Bulgaria ON AIR потърси Тошко Йорданов, но той не пожела да обясни. Затова попитахме друг участник в срещата, допълват от медията.

„Нямам такъв спомен, че той е направил такъв жест. Не е било съзнателно“, каза съпредседателят на „Зелено Движение“ Владислав Панев.

На въпросната среща коалиционните партньори обсъдиха двете номинации на управляващите за нов управител на БНБ. Единна кандидатура така и не беше обявена, но по-рано през деня говорителят на кабинета – Лена Бориславова, коментира кандидатана „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров като единствения подходящ за поста и изрази съмнение в качествата на Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

„Това е лъжа – управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати. Тъй като моята работа в момента е да пазя стабилността на коалицията, няма да отговарям аз“, заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов.

И даде думата на самия Каримански.

„Това беше внушения и опити за клевети, които аз не мога да приема. Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция. Както е недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат“, коментира той.

Дискусиите са закрити за тази страница