Слави: Обвиненията в корупция и връзки с мафията са малоумни внушения (ВИДЕО)

„Френското предложение за стартиране на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз вече е факт и то изтече в медиите. От него безусловно става ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на външно министерство”. Това каза в специално видеообръщение лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов. По думите му причината той да научава за преговорите от официалните документи, е, че министърът на външните работи е от квотата на ИТН.

„Истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи”, категоричен беше Трифонов. Той нарече политиката, която Кирил Петков води, „двойствена”.

Лидерът на ИТН нарече обвиненията в корупция и връзки с мафията, които отцепилите се депутати от партията отправиха към него, „малоумни внушения” и „нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков”.

Другата седмица „Има такъв народ” ще изрази позицията си в парламента чрез своите депутати, колкото и да са те, обяви лидерът на партията. Той нарече търговията с депутати в последните дни „унизителна” и по думите му тя показвала само едно – че премиерът иска да запази властта си на всяка цена.

„Коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС няма, няма да има и е невъзможна“, категоричен беше Слави Трифонов. Той се обърна лично към Кирил Петков и Асен Василев. „Явно вие сте били в Канада докато аз съм бил тук в България и не ме познавате, но аз няма да се спра. Всички депутати да ми вземете, само Тошко Йорданов да ми оставите – аз пак няма да спра“, закани се шоуменът. Той се обоснова с това, че нямал какво да губи.

 

Дискусиите са закрити за тази страница