Радев обяви приоритетите си занапред и изказа задоволство, че статуквото няма да се завърне

Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят. Това каза Румен Радев в изявление след като стана ясно, че спечели балотажа и ще повтори президентския си мандата. Той добави, че всеки, който пренебрегне това, ще бъде отречен от хората.

„Очакванията на обществото ни са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавно реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимните месеци, да осигури нуждаещите се, да вземе отлагани с години решения. Борбата с пандемията остава приоритетна задача. Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е за българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница“, каза още Румен Радев. 

„Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо статукво, не се сбъднаха“, допълни Радев и добави, че това е станало въпреки инвестираните много пари, фалшивите новини и положените усилия и опитите да се посее етническо напрежение

Радев благодари “на всеки един от вас, които днес излязохте да защитите вашия глас за България”, както и “на хората от комисиите, на служителите на реда и на всички, които работиха и продължават да осигуряват изборите“.

Той поздрави и опонента си проф. Анастас Герджиков и всички кандидати за президент и вицепрезидент, “затова, че дадоха своите идеи в тази кампания и разбира се, своят принос и своето участие.”

Дискусиите са закрити за тази страница