Пореден протест пред Парламента

Вчерашният ден премина в протести и ескалиране на напрежението. Снощи в центъра на София, хиляди хора демонстрираха недоволството си от кабинета на Пламен Орешарски!

Към 20:15ч. те разбиха всички заграждения пред Народното Събрание, след което се успокоиха за малко, но за съжаление малко по-късно провокатори отново нарушиха реда. Към 19ч. пред сградата имаше около 1000 души, но с напредването на часът броят им се увеличи. Искането за „Оставка“ не притесни обаче народните представители, които се изнесаха от парламента към 16ч. което от части обезсмисли протеста, защото сградата на НС беше празна, това обаче не обезпокои протестиращите, които продължиха до към 21:30ч. да скандират „Оставка“, „Мафия“, „Червени боклуци“.

Пред парламента пристигна автомобил с водно оръдие, след което полицаите започнаха с предупреждение към тълпата да се отдръпнат, но това не накара по никакъв начин протестиращите да се откажат. През целия ден полицията беше извънредно засилена. След намесата на провокатори обаче, протестиращите решиха да се разграничат и се отправиха към Ректората. След което на площада останаха около 500 души.

Коментари

Вашият коментар