Още един депутат от ИТН се отлюспи – "биг брадърът" Кирил Симеонов

Парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) оредя с още един депутат. Кирил Симеонов, народен представител от Варна, обяви намерението си да напусне ПГ, както и партията не от къде да е, а от парламентарната трибуна – с изявление насред пленарното заседание. 

Така отцепниците от формацията на Станислав Трифонов стават общо седем – шестима от тях са депутати, а седмият е министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който обаче не може да се върне като народен представител, за какъвто бе избран, тъй като оставката му не е гласувана заради липсата на мнозинство от 121 народни представители.

ГЕРБ, „Има такъв народ“ ДПС и „Възраждане“ вече имат общо 125 депутати. Ако още 5 от „Има такъв народ не подкрепят вота на недоверие срещу правителството, той няма да мине. За да падне правителството поне 121 депутати трябва да гласуват „за“ вота.

Пред депутатите Симеонов, който е известен с участието си в Биг Брадър отпреди години, изтъкна, че не е ничий човек, честно си е спечелил мястото в НС, но съвестта му вече не му позволява да е част от тази група и иска да се прибере спокойно при семейството си.

„Не искам да се свързвам с ГЕРБ и като се прибера вкъщи искам да гледам децата си в очите“, каза депутатът.

И си спечели аплодисменти от половината от залата, изправила се на крака.

„Това е много силна проява на парламентаризъм и г-н Симеонов има и моите адмирации“, заяви след изявлението временно изпълняващият длъжността председател на НС Мирослав Иванов („Продължаваме промяната“).

Че е възможно Симеонов да се отцепи имаше податки още миналата седмица, когато стана ясно, че премиерът Кирил Петков е влязъл в контакт с него. Тогава от ИТН, а и самият той отрекоха да смята да се цепи.

До момента групата на Трифонов в парламента напуснаха Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов.

При вот на недоверие обаче гласовете на ИТН, ДПС, ГЕРБ, БСП и „Възраждане“ са 126. Т.е. вотът би следвало да мине.

Дискусиите са закрити за тази страница