Оставка е думата на деня! Атанас Атанасов също в групичката

Съпредседателят на Демократична България и председател на ДСБ Атанас Атанасов подаде оставка. Решението си той обяви на страницата си във фейсбук. Ето как мотивира постъпката си лидерът в ДБ:

„Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за Демократична България, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия резултата ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност.

На основание чл 21, ал. 1 от Устава на ДСБ, след съгласуване с Националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свикам Национално събрание на ДСБ за избор на Председател и Национално ръководство.

В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на Демократична България сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито.

Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на Демократична България за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор!“

Атанас Атанасов

Припомняме, че малко по-рано оставка подаде и лидерът на Да, България Христо Иванов. 

Дискусиите са закрити за тази страница