Нинова: Има задкулисни интереси да се свали управлението

Няма смислена алтернатива на сегашното управление. Алтернативата са „Възраждане“, ГЕРБ, ДПС и ИТН, коментира по БНТ вицепремиерът Корнелия Нинова.

Тя нарече случващото се политическо озверяване. Цели само събаряне – на Никола Минчев и на правителството, а как посрещаме есента и зимата и как осигуряваме хората, попита тя. 

„Отдавна имаше сигнали за противоречия между ИТН и ПП. Сериозно започнаха при избора за гуверньор на БНБ. После пак имаше искри. Те бяха или за пост в някой регулатор, или за пари, както за строителството. Не е принципен спор – категорична е Нинова. – Какво може да събира тези хора? „Възраждане“ иска излизане от ЕС и НАТО. ДПС декларира проатлантически и проевропейски позиции. Само интересът може да ги обедини.“

На въпрос за вота на недоверие според вицепремиера има политическа шизофрения или раздвоение на личността. Една трета от мотивите според нея са срещу министъра на енергетиката, който е от ИТН. Подкрепят вот срещу собствения си министър.

Що се отнася до икономиката, Нинова не разбира как признават, че икономическите показатели БВП, потребление и износ растат в първото тримесечие, при положение че е криза и война, но отчитат, че е малко.

 

 

Дискусиите са закрити за тази страница