Настимир Ананиев: Още депутати от ИТН обмислят да ни подкрепят в сряда

Безсилието поражда агресия, както и гневът. Вчера ДПС се почувстваха хем гневни, хем безсилни. Те искаха да се гласува вотът на недоверие още в неделя. Затова и днес агресията ескалира. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ по повод политическите и физически сблъсъци в парламента днес.

По думите му колкото повече време минава депутатите от Има такъв народ се обръщали към съвестта си, и ги подкрепяли.„Г-н Хамид прояви агресия, блъсна ме и аз паднах върху колегата си Васил Стефанов. Трябваше да видите очите му – той беше побеснял. ГЕРБ също са бесни. Може би това се дължи, на факта, че спряхме частната митница на „Капитан Андреево“, чадърът на Иван Гешев не може да ги пази вечно, чекмеджетата вече са празни“, обясни Ананиев случилото се в пленарната зала днес.

Той разкри, че депутатите от ИТН не трябвало да се срамуват, трябва им кураж, защото ги заплашват.

Според Настимир Ананиев случващото се в последните дни се дължи на това, че в парламента има едни сценаристи, работещи по сценарий. „Това обаче не е шоу. Ние се борим за България. Каним ги да се присъединят към каузата „България“, да се спре корупцията и злоупотребите. Пенсионерите с години са били лишавани, за да се раздават пари на послушни кметове“, заяви депутатът от ПП.

„Притесненията ми са, че ще се опитат с новата коалиция да направят промени в бюджета. Сега трябва да се вземат заеми, защото банките вдигат лихвите. По-изгодно ще е да се тегли заем сега и да се изплати после на по-ниските лихви.

Имаме индикации, че депутати от ИТН обмислят да ни подкрепят в сряда. Когато те се прибират в региона си, техните избиратели ще ги питат защо са гласували заедно с ГЕРБ, ДПС и Възраждане“, каза още Настимир Ананиев.

„Твърдо сме изразили нашите позиции по отношение на РС Македония, от които няма да отстъпим от тях. По-важното е, че в Европа вече се чуват нашите искания и условия и може да се съобрази с тях“, подчерта Ананиев.

Той коментира и думите на президента за калните борби в парламента: „Дали има тържище в НС, при нас комуникацията е открита. Това е кауза. При нас достигна информация, че върху депутатите, които напуснаха ИТН, се оказва огромен натиск да се върнат. Ние имаме кауза, не предлагаме нищо. Вижда се, че новата коалиция се е фокусирала да свали правителството. Хората от ИТН ни саботираха, затова се забави и процеса на промените. Има пари в България и те трябва да стигат до групите, които се нуждаят. Тези, които не искат да се приеме бюджета, не мислят за хората. От опозиция се превърнаха в мнозинство, което има цел. Битката е за България и ние няма да се предадем“, подчерта той.

Дискусиите са закрити за тази страница