Над 150 000 британци срещу българи и румънци

Британският вестник „Дейли експрес“ събра над 150 хил. подписа в инициираната петиция в призив към премиера Дейвид Камерън да се противопостави твърдо на Брюксел и да запази трудовите ограничения за румънци и българи след 1 януари 2014 г.. Изданието възнамерява да изпрати петицията на Даунинг стрийт още тази седмица.
В кампанията се включиха и други медии на Острова тиражирайки анкета на „Ченъл 5“, според която 47 процента от британците смятат, че имигранти от двете страни не бива да бъдат допускани да живеят, работят и получават социални помощи във Великобритания, а 56 на сто от запитаните мислят, че имиграцията се е отразява неблагоприятно на страната им. Едва 25 процента считат за правилно българите и румънците да бъдат третирани като останалите граждани на Европейския съюз.
В „кръстоносния поход“ на „Дейли експрес“ се включи и британският магнат Пол Сайкс. “Нямам нищо против хората от Румъния и България, но имайки предвид четирите милиона имигранти, които сме приели от 1997 г., и прогнозите, че краят на преходния контрол върху двете най-бедни страни на континента ще доведе до нова вълна от масова имиграция – трябва някъде да се тегли чертата”, заяви той. Бизнесменът се ангажира да направи всичко по силите си, включително и финансово да подкрепи Британската партия на независимостта (БПН) на Найджъл Фараж в изборите за Европарламент през май. Сайкс вижда в БПН и нейния лидер Фараж единствена възможност Великобритания да напусне ЕС и да провежда независима и необвързана политика.

Коментари

Вашият коментар