Надал се разсърди на "Ролан Гарос" преди титаничния сблъсък срещу Джокович довечера

Най-очакваният четвъртфинален двубой на „Ролан Гарос“ между Новак Джокович и Рафаел Надал ще се проведе във вечерната сесия днес. Срещата е с начален час не преди 21:45 наше време.

Надал изрази раздразнението си именно от това, че организаторите поставиха зрелището между двамата гиганти във вечерна сесия. Това е така, защото ударите с топспин, които са присъщи на испанеца, ще отскачат по различен начин, когато температурите нощем са по-ниски. Матадора винаги предпочита да играе през по-горещата част от денонощието, когато въртеливото движение, което придава той на топките се превръща в ад за опонентите му. Все пак, треньорът на Рафа – Карлос Моя, обясни, че в щаба на Надал разбират случилото се като „бизнес“ и няма какво да сторят, освен да се съобразят и да напаснат играта на легендата за вечерни условия. 

Букмейкърите определят Надал за аутсайдер срещу Джокович, който гони рекордна титла от Шлема и миналата година вече се справи с царя на клея насред Ролан Гарос.

Това ще бъде рекорден 59-ти дуел между двамата, като до момента Джокович води с 30-28 победи. За последно те се срещнаха пак на „Ролан Гарос“, на полуфинална фаза миналата година, а успехът беше за Ноле – 3:1 сета. Победителят ще се класира за полуфиналите, където ще играе с Александър Зверев или Карлос Алкарас, чийто двубой е трети от програмата на централния корт „Филип Шатрие“. 

Преди това ще се изиграят и два четвъртфинални двубоя от долната част на схемата при дамите. 

Ето и програмата за вторник, 31-ви май: 

Корт „Филип Шатрие“, начало 13:00 часа: 

Мартина Тревизан – Лейла Фернандес

Кори Гоф – Слоун Стивънс

Александър Зверев – Карлос Алкарас

не преди 21:45 часа:

Новак Джокович – Рафаел Надал

Дискусиите са закрити за тази страница