Мъж разказа потресен: Полицаи ме ритаха жестоко в Банско, ей така, за разнообразие

„Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого. Да си разнообразят вечерта“. Това твърди работник от Банско, който обвинява жандармеристи, че са го пребили без причина през нощта в събота срещу неделя. Радослав Сарафов разказа по Нова тв, че има болки, но не и сериозни наранявания. 

В защита на мъжа се събраха десетки хора от града, той е известен ковач и местен артист. 

Оставих колата си в цеха и тръгнах да се прибирам пеша, бяхме се почерпили с колегите, разказа потърпевшият. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: „Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се каза още: „Разкарай се, изчезвай веднага!”. Казах им „добре“ и, че чакам колегите, за да тръгна. Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат”, разказа мъжът. 

Колегите му, които видели случващото се, веднага се обадили на спешния телефон, за да повикат полиция.  По думите на Сарафов, ако не са били колегите му, униформените сигурно щели да продължат с агресията. Сигурно щяха да ме смелят, добави той. Мъжът посочи, че не са му поискали лична карта, а за ситуацията няма и съставен протокол.

Сарафов е подал жалба в полицията и ще си търси правата в съда. Не търсим реванш, нито сензация. Но аз просто не мога да осъзная какво се е случило. Гледал съм по телевизията как полицаи бият хора, но винаги съм си казвал, че са виновни за нещо, признава Сарафов. 

В полицията започва вътрешна проверка по случая. 

Дискусиите са закрити за тази страница