Медведев: Русия трябва да бъде подготвена за евентуална агресия от страна на НАТО

Вече не става въпрос просто за приказки, че НАТО укрепва силите си по границата с Русия. В такива условия Москва трябва да е готова за възможни агресивни действия.
 

Това съобщи във вторник заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш премиер Дмитрий Медведев, цитиран от държавната информационна агенция ТАСС, пише ФрогНюз.

По думите му научната и технологичната сфера играят важна роля в гарантиране сигурността на държавата. Медведев уточни, че става дума за иновативни разработки и напреднали изследвания, които са насочени към поддържане на отбранителната способност на страната, към „противодействие на най-сериозните заплахи“, пред които е изправена Русия.

„Говорим преди всичко за опит за разширяване на присъствието на НАТО близо до нашите граници. Не става дума просто за приказки. Трябва да сме готови за онези агресивни действия, които могат да се случат. Ето защо е важно, наред с други неща, да се изгради система, която да позволява да предоставите на страната най-модерните оръжия. А това изисква надеждно, високотехнологично, мощно оборудване – както военно, така и с двойна употреба“, каза той.

Снимка: Kremlin.ru

Дискусиите са закрити за тази страница