Мангъров: Омикрон ще мине през всички, които не са карали Ковид

„Здравната обстановка у нас наподобява на това, което се случи в Южна Африка, Великобритания, САЩ, Франция и т.н., където се наблюдава рязко нарастване на заразените с Омикрон. За него вече се знае, че протича по-леко, разпространява се много бързо и е на път да мине през цялото неболедувало досега по естествен начин население. Ваксинираните очевидно ще го преболедуват“. Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред novini.bg.

„Вече всеки, който се разкиха, разкашля и му потекат сополи, го диагностицират с COVID. За грипове и хреми, не се говори. Във всички страни по света властите въведоха ограничителни мерки, като у нас те далеч не са най-строгите. Но хората виждат, че там, където прилагат най-крути ограничения, броят на заразените непрекъснато расте. Особено през последните седмици, откакто се появи вариантът Омикрон. Погледнете как в САЩ, където непрекъснато налагат ограничения, последните дни стигнаха до близо по 1 млн.души заразени на ден. Във Великобритания покосените от модификацията са до 200 000 на ден и т.н.“, казва Мангъров.

Независимо от ваксинационния статус на населението, броят на новозаразените расте. Така ще продължи, докато Омикронът не мине през цялото население, което не го е карало по естествен път. В този контекст, за мен е необяснимо защо властите в отделните държави продължават да принуждават по всякакъв начин хората да се ваксинират! От медицинска гледна точка, това е безумно. Там, където са поставени по две дози, обясняват на хората, че ако се ваксинират 3-ти път няма да се срещнат с вируса. Където имат вече по три игли, се казва да се ваксинират 4-ти път, за да не се разболеят. Крайно време е управниците да започнат да мислят логично и да проумеят, че по този начин не става“, заявява инфекционистът.

„Що за безумие е това, което властите в Австралия правят по отношение на шампиона по тенис Новак Джокович! Цялата тази грозна инсценировка показва степента на безумност, до която може да стигне един медицински фашизъм в страна като Австралия“, възмущава се Мангъров.

„Мерките, които ни налагат от две години, не дават никакъв резултат, но въпреки това продължават да ги прилагат. Все едно да смените бравата на своята врата, но да продължавате да се опитвате да отключвате със стария си ключ. Няма да я отворите така.

Безпокои ме, че никой не го е еня да предпазва хората, тъй като е очевидно, че тези ваксини не ги пазят. Но ме плаши стремежът да се набоцкат колкото може повече хора и колкото може повече пъти. Очевидно е, че не се получава, вижте Италия, Испания, Франция, САЩ, Израел и др. колко много са ваксинираните и как там заразата пламва отново и отново“, продължи доцентът.

„Казват, че у нас смъртността била най-висока. Но нека не се заблуждаваме – това е така, защото здравната ни система е много калпава, а много болници бяха затворени и не могат да обслужват онези, които преди са се лекували в тях. Аз многократно съм казвал, че всички онези, които не са в тежка форма, трябва да се лекуват вкъщи. В болница да се приемат само онези, които имат необходимост да им се подава кислород. Но никой не ме чува, болниците са препълнени с пациенти, които не се нуждаят от хоспитализация“, завърши Мангъров.

 

 

 

Дискусиите са закрити за тази страница