Информационно-трудова борса за български студенти и млади специалисти – Лондон

На 21 октомври 2012 г. в Импириъл колидж-Лондон ще се проведе първата Информационно-трудова борса за български студенти и млади специалисти в Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия (ОК). Борсата се организира под патронажа на г-н Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, с подкрепата на Посолството на България и съдействието на Българското студентско общество в Обединеното кралство.

Програмата на борсата предвижда тя да бъде открита от министър Тотю Младенов, след което ще бъдат изнесени приветствия от участващите български институции и работодатели, с последваща дискусия, в рамките на която посетителите ще могат да се задават въпроси към представителите на администрацията и работодателите.

Основното внимание е насочено към работната сесия на борсата, в рамките на която на подготвените информационни щандове е осигурена възможност за срещи и пряко договаряне между посетителите на борсата и българските работодатели, както и за индивидуални консултации на посетителите от експертите на участващите институции.

В борсата ще участват 11 български фирми със широк спектър на дейност – производствен сектор, строителство, банкови услуги, информационни и компютърни технологии, както следва: Ай Би Ем ЕООД – България, БАСФ ЕООД, Булуърк ООД, Геотехмин ООД, Геотрейдинг ООД, Датакайт ООД, Елаците-Мед АД, Контракс ЕАД, ОББ АД, Трейс груп холд АД, PPD-Bulgaria. Повече информация за профила на фирмите и на търсените от тях специалисти е публикувана на сайта на Службата по трудови и социални въпроси-Лондон. Паралелно с работната сесия ще бъдат изнесени презентации от участващите български работодатели с последваща дискусия, по време на която посетителите ще могат да се задават въпроси към представителите на работодателите.

Посетителите на борсата ще имат възможност да бъдат консултирани от представителите на участващите институции по интересуващите ги въпроси: от експерти на Агенцията по заетостта за възможности за кандидатстване за работа и свободни работни места в България; от експертите на МТСП, Националния осигурителен институт и Националната агенция по приходите относно трудовите и социалните права на работещите и осигуряващи се лица в България и ЕС, от експертите на Националната здравно осигурителна каса относно здравното осигуряване в България и ЕС. На участниците в борсата ще бъдат предоставени брошури и информационни материали, подготвени от експертите в състава на делегацията, както и оферти за свободни работни места от работодателите.

Каним всички заинтересовани български студенти и млади специалисти в Обединеното кралство да посетят това първо по рода събитие в ОК.

Подробна информация относно Информационно-трудова борса за български студенти и млади специалисти – Лондон (включително програма, български институции и български фирми-участници в борсата – профил и свободни позиции) е публикувана на сайта на Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България в Лондон (секция „Новини”) – goo.gl/PtyLA.

За допълнителна информация можете да се обръщате към г- н Тодор Кръстев, ръководител на Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България в Лондон, адрес за контакти: тел: 0207 584 1960 / 020 7581 3144; е-поща: t.krastev@bulgarianembassy.org.uk

От екипа за организация на борсата

Коментари

Вашият коментар