Екстремно! Бащата на Кирил Петков вдига адреналина със сърф и айкидо

Любител на екстремните спортове е бащата на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ и най-вероятно бъдещ премиер Кирил Петков.

Петко Петков лети с крило, кара различни видове сърф сред гигантски вълни и покорява планински върхове. Също така тренира айкидо и е запознат отлично с техниката на японското бойно изкуство. Адреналинът е в кръвта на мъжа споделят негови познати и допълват, че дори и с посивели коси Петко живее като младеж. Той често споделя снимки от приключенията си. Има скокове с парашут  още преди 30 години, но продължава да го прави и сега.

Oбича да кара сърф и различните му разновидности на българското Черноморие. Родните планини са му любими за отдих. Петко Петков е един от основоположниците на японското бойно изкуство айкидо у нас, а  колегите му говорят с уважение за уменията му. Той е част от първата създадена в България айкидо група през 1985 година.

По професия бащата на Кирил Петков е експерт по биология. Освен преподавател той е природозащитник, водещ активно каузи за опазване на природата в Пирин, девствените плажове край морето и застрашените видове. Изследвал е змии и земноводни в България и запалва към този вид наука и трагично загиналия Боян Петров, който по професия беше изследовател в Зоологическия институт, писа „България Днес“.

 

 

 

Дискусиите са закрити за тази страница