Ден за размисъл преди вота 2 в 1

Днес е ден за размисъл преди парламентарните и президентските избори в неделя. Всякаква агитация е забранена. 

Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или коалиция до приключването на изборния ден. Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи като Facebook, Twitter, Viber, YouTube и др. доставчици на медийни услуги.

За втори път в историята изборите у нас ще се проведат изцяло на машини, съгласно последните промени в Изборния кодекс. А за първи път парламентарните и президентски избори ще се проведат 2 в 1 на 14 ноември.

Всички секции са оборудвани с машини за гласуване. Машините, които ще се ползват у нас и в чужбина, са общо 11 936. В страната устройствата, собственост на ЦИК, са 12 837. 543 са секциите, в които ще се гласува с хартия.

За участие в парламентарните избори са регистрирани 20 партии и 7 коалиции. Общо 23 са партиите, коалициите и инициативните комитети, записани в публичния регистър за изборите за президент и вицепрезидент.

Дискусиите са закрити за тази страница