Денят ще бъде слънчев, на места ще има мъгли

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. Вечерта ще започне да се повишава. Днес над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана предимно висока облачност. В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с който ще се затопли още. Максималните температури ще са от 18°-19° в местата с по-трайни мъгли до 27°-28° в районите чувствителни на южен вятър, в София около 23°, сочи прогнозата на НИМХ

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, с който ще се затопли още и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево време. До около обяд на места по южното крайбрежие ще има мъгла. Ще духа предимно умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са 18°-22°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 06 мин. и залязва в 17 ч. и 14 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 08 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 33 мин. и залязва в 17 ч. и 43 мин. Фаза: един ден след новолуние.

Дискусиите са закрити за тази страница