Ген. Конашенков: Установихме американците, които са ръководели биолаборатории в Украйна! Синът на Байдън е в играта

Установени са конкретни лица, участвали в създаването на биологични оръжия в Украйна. Това са ръководителите на отдели на Пентагона и фирмите му контрагенти. Всички компании са били пряко свързани със сина на американския президент Хънтър Байдън. Това твърдение направи, без да даде доказателства, официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

В резултат на специална военна операция бяха спрени изследвания в редица украински биологични лаборатории, в които по нареждане на Пентагона се работи с щамове на патогени на особено опасни инфекции, изстреля Конашенков.

Редица документи, получени от украински лаборатории, свидетелстват за укриването на самоличността на субектите и сериозния риск за живота им. Особен интерес представляват документите, които свидетелстват за плановете на режима в Киев за използване на безпилотни летателни апарати, способни да пренасят и разпръскват смъртоносни вещества.

Според руснаците това доказвало, че режимът в Киев сериозно е обмислял възможността за използване на биологично оръжие срещу населението на Донбас и Руската федерация, добави Конашенков.

Както EADaily съобщи, New York Post публикува статия „Хънтър Байдън помогна за набирането на средства за американски изпълнител на биолаборатория в Украйна“.

В статията се твърди, че известният „лаптоп на Хънтър Байдън“ съдържа имейли, показващи, че синът на президента на САЩ е помагал на отбранителен подизпълнител в Калифорния в програма за биологични оръжия в американски биолаборатории в Украйна. Тези документи, според NY Post, потвърждават обвиненията на Русия, че синът на американския президент Байдън Хънтър „финансира биологични лаборатории в Украйна“./pogled.info

Дискусиите са закрити за тази страница