Бивш министър на МВР за протеста: Полицаите трябваше да действат по-твърдо

Не беше удачно да се пращат полицаите без защитни средства на митинга пред Народното събрание, заяви бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Колегата му Емануил Йорданов смята, че организаторите са действали безотговорно, а полицията можеше да действа и по-твърдо. По закон тези мероприятия са за изразяване на политически мнения, не става въпрос за физически действия. Кметът по закон можеше да се намеси и да забрани митинга в условията на пандемия, твърдят и двамата.

Според Цветлин Йовчев е имало и по-тежки ситуации. Отговорността е и на депутатите. Не може да говориш, че ваксините ще увредят здравето на хората, а ти самият да си ваксиниран – това е евтин популизъм, каза Йовчев в ефира на bTV.

Хората загубиха и работата, и парите си, те могат да протестират, но депутатите от „Възраждане“ имат други лостове, могат да променят закони, а нищо такова не беше направено, каза Емануил Йорданов. Техните действия са нечистоплътна политическа провокация. Те могат да се срещнат с министър-председателя по съответния ред, каза Йорданов.

Дискусиите са закрити за тази страница