Бербатов: 309 клуба ме подкрепят, конгресът на БФС през март ще свали Боби Михайлов

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се обърна към футболната общественост чрез социалните мрежи. Той заяви, че до вчера са събрани 309 декларации от клубове, така че Конгресът през март месец догодина да бъде изборен.

Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед допълни, че все още има страх в част от клубовете от настоящото ръководство на футболния съюз.

Ето какво написа Бербатов:

„Към футболната общественост в България – Конгресът на БФС през март 2022 г. ще бъде изборен!

309 са декларациите, събрани до 20 декември 2021 г. за това Конгресът на БФС през март 2022 г. да бъде изборен и да премине по конкретен дневен ред. Промяната в ръководството на футболния съюз идва и е неизбежна. Продължаваме да работим и броят на декларациите ще бъде още по-голям. Работим по Устава на БФС и по закона.

Знаем и за писмата, които БФС събира чрез зоналните ръководители. Писма, които нямат никаква юридическа стойност. Огромен брой от клубовете в страната се съветваха с нас какво да правят. Истината е, че страха от това как БФС ще реагира спрямо инакомислещите все още го има. Клубовете се притесняват, че може да започне чистка и изключване на клубове, подкрепили “Промяната” и нашия екип. На всички казахме да подписват тези писма – че нямат отношение към правата им относно редовния конгрес, че там ще могат да сменят ръководството на футболната централа. Сега от БФС ще извадят 300-400 от тези писма и ще се опитат да ги представят като директна подкрепа за тях. Клубовете обаче няма да им повярват, защото знаят, че зад тези писма не стои истинска подкрепа, а само финтиране на апарата на БФС. Нека в централата в Бояна си живеят с тази заблуда, ако въобще й вярват. На конгреса ще се сблъскат с реалноста.

(Р)Еволюцията идва!“

Дискусиите са закрити за тази страница