Аврамова и Нанков – разпитани, чудят се защо ги викат 4 дни преди изборите

Бившите министри на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова и Николай Нанков са разпитани за строежа на автомагистрала „Хемус“. 

Аврамова и Нанков дадоха показания в ГД „Национална полиция“ във връзка с нарушения при строителството на магистралата. С тях беше адвокат Менко Менков. Бившите ресорни министри прекараха над един час в сградата на полицията, предаде БТА.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че „хората на Радев викат на разпит Петя Аврамова и Николай Нанков, за да си правят предизборна пропаганда“. Той попита защо двамата не са призовани по надлежния ред в понеделника след изборите.

В края на миналата седмица министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че над 60 млн. лв. от авансово платените средства за строежа на лот 5 на АМ „Хемус“ са преведени на кухи фирми, а след това изтеглени в торби и чанти.

На излизане от полицията Аврамова заяви, че до 12 май, когато е била министър, не е получила сигнал от нито една структура на МРРБ, че „има нещо, което се строи в разрез със закона“. Тя обясни, че дава за втори път обяснения на втора държавна структура – ГД „Национална полиция“ и Националната следствена служба. 

„Никой не може да открие логиката защо точно днес – четири дни преди изборите, да са извикани в полицията“, каза Нанков. По думите му сигналът, подаден от служебния регионален министър Виолета Комитова, е половин страница. Според Нанков се цели да се свалят гласове от ГЕРБ с подобни внушения и спекулации. 

Бившият министър обясни още, че и инхаус поръчките са законови. 

Адвокат Менков пък заяви, че твърденията на Комитова са „едно хвърчащо листче“. Той допълни, че целта е клиентите му да напуснат предизборните си кампании 

 

Дискусиите са закрити за тази страница