9 от най-странните коледни ритуали от цял свят

Коледа не би била същата без ритуалите, с които я свързваме. За хора от друга държава някои от тях сигурно биха били странни, както и ние бихме се учудили на част от техните. От Business Insider ни запознават със странни коледи традиции от цял свят.

В Норвегия семействата крият метлите у дома от зли духове, които започват да вилнеят на Коледа. Според поверията в страната на празника небето се раздира от вещици, за които се смята, че може да откраднат метлите. 

В Каталуня на Коледа децата изрисуват пън с очи и уста и му поставят отгоре одеяло. Традицията се развива като Тио де Надал. Дървеният пън обикновено е прикрепян към пръчки и децата са окуражавани да го хранят и да си играят с него в дните преди Коледа.

Няма нищо лошо в това човек да се отпусне по празниците и да си хапне малко повечко от любимите си храни, но всичко…
В Унгария семействата крият в елхата красива играчка, подобна на паяк. Който я намери, ще има късмет.
 
В Исландия децата вярват вместо в традиционния Дядо Коледа в 13 тролове, за които се смята, че пристигат в градовете две седмици преди Коледа и си тръгват след празника.

В Япония масово семействата посещават на Коледа KFC. Американската верига за бързо хранене има най-висок оборот в страната за цялата година на 25 декември.

В Австралия Дядо Коледа често идва като сърфист. Температурите в страната на празника варират между 20 и 29 градуса, ето защо той често е посрещан на плажа.

В Чехия жени потапят клонче от черешово дърво под вода на 4 декември – ако то е цъфнало на Коледа, ще се омъжат през следващата година.

Във Франция децата оставят не чорапите, а обувките си край камината и Дядо Коледа, наричан Пер Ноел, ги пълни с подаръци.

В Индия някои от християнските семейства декорират бананови дръвчета и манго растения. Някои от тях дори украсяват домовете си с листа от манго.

Дискусиите са закрити за тази страница