884 са потвърдените проби с коронавирус у нас, следи се за скрита смъртност

След новите случаи от денонощието положителните проби с коронавирус у нас се покачват до 884. От тях 42-а души са издъхнали.

Обмислихме и подготвихме текстовете на писмата, с които другата седмица ще възобновим женските и детските консултации. Това ще стане в определени дни, за да не се смесват потоците. Това обяви доц. Ангел Кунчев по време на редовния брифинг на Националния кризисен щаб в Министерски съвет. 

„Свижданията в болниците няма да се възобновяват, защото не е редно външни хора да посещават болниците. По този начин започваме поетапно възстановяване на работата в болниците“, допълни той. 

„Вчера имаше една комуна, от която 13 човека са заразени. В статистиката, която четем влизат всички от болнично и домашно лечение“, каза пък ген. Венцислав Мутафчийски. 

Той заяви, че единствената страна с по-ниска смъртност от нас е Словакия. 

„Следим дали има скрита смъртност, която не е от коронавирус. Знаете, че вчера в Белгия и Ухан бяха ъпдейтнати смъртните случаи. В Италия не бяха включени хората, които са загинали вкъщи, а в  Белгия – тези от старческите домове“, допълни ген. Мутафчийски по повод изчисляването на процента на починалите от COVID-19. 

„Психолозите работят не само със заболелите и техните близки, но и с персонала. Най-много заразен медицински персонал има в София, след това е Видин“, заяви още той. 

Ген. Мутафчийски посочи, че трябва да се поканят собствениците на таксиметрови компании, за да се тестват и те.

Дискусиите са закрити за тази страница