8 метростанции от третата линия на метрото трябва да са готови до края на годината

Очакваме 8 метростанции, 8 км от третата линия на метрото, да бъдат готови до края на годината. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Днес тунелопробивната машина приключва своята работа, излиза на метростанцията на „Малък градски театър зад канала“, очакваме това да стане днес до обяд. Това означава, че сме почти на финала. 88 % от първия етап на метрото са готови. Машината прокопа 7 км двупосочен тунел от ж.к „Красно село до „Малък градски театър зад канала“, обясни тя.

„Вторият етап с 4 км от ж.к „Овча купел“ до „Околовръстния път“ на Горна Баня очакваме да са готови до средата на следващата година“, обяви Фандъкова. Тя отбеляза, че проектът на третия лъч на метрото е много сложен и труден, но това е и най-важният проект за града.

„Строим изключително бързо, за 10 години сме построили 30 км, от общо 40, а сега предстои да пуснем 12, които се строят отделно. За мен е много важно метрото да не спира да се строи. Тази година сме планирали общо 16 по-големи проекта. Всички улици са главни и важни за кварталите“, допълни Фандъкова.

Дискусиите са закрити за тази страница