700 полицаи по улиците на Пловдив заради футболното дерби

Около 700 полицаи ще следят за спазването на реда преди, по време и след футболното дерби на Пловдив между „Ботев“ и „Локомотив“. Двата отбора ще излязат един срещу друг днес (4 март) от 15:00 ч. на стадион „Локомотив“.

Част от улиците в Града под тепетата са блокирани от органите на реда, които съпровождат шествието на „канарчетата“ до стадиона. За кратко бул. „Източен“ в града беше затворен.

Мачът трябваше да се изиграе на 1 март, но заради снега и тежката обстановка, целият кръг в първенството беше отменен. Така „Локо“ и „Ботев“ ще се срещнат за 106-и път в историята. И двата тима имат по 38 победи и 29 равенства. В поседната среща през есента „жълто-черните“ се наложиха с 3:0.

Засиленото полицейско присъствие в града преди срещата е резултат и от последния бой между представители на агитките на двата тима. На 28 февруари те си спретнаха меле в центъра на града, като при него пострада тежко един фен.За опазването на обществения ред в Пловдив са командировани полицаи от София, Бургас, Стара Загора и Кърджали.

Дискусиите са закрити за тази страница