1437 са положителните проби, Мутафчийски: Втръснахме на всички, напът са да убият лошите вестоносци, каквито сме ние

1437 са вече потвърдените проби за наличие на коронавирус у нас с доказаните 38 през последното денонощие. Факт е вече огнището на заразата в пловдивското село Брестовица, както първо Novinite.bg алармира.

На брифинга генерал Мутафчийски призна, че отдавна щабът иска да се промени начинът на информиране и той да не е чрез ежедневни пресконференции, за да не се стига до масова психоза. Засега обаче премиерът Борисов не позволява това, по думите на Мутафчийски.

„И на нас ни тежи това, част от стреса е. Ние проявяваме пълно разбиране, че може би омръзнахме на нашите съграждани. А и лошите вестоносци – знаем, че ги убиват. Напът са да ни убият. Извинявам се на всички, че вече им втръснахме. Знам, че на фона на ниската смъртност хората са изнервени от всекидневните брифинги. Но тази ниска смъртност е и резултат на нашата работа. Ако коронавирусът в България се разпространи масово ще стане лошо и точно това показват локални огнища и семейства, където контактните лица масово се заразяват“, каза шефът на щаба.

Около Гергьовден щабът може да приеме само разумни компромиси, що се отнася до отпускане на мерките, стана ясно още. 

Очаквайте подробности!

Дискусиите са закрити за тази страница