13 градуса днес, минус 1° максимална температура идната събота

Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване цялата страна и вечерта в северозападните райони ще превали слаб дъжд, показва прогнозата на НИМХ-БАН.

Преди обяд на места в равнините ще има намалена видимост. В източните райони ще духа слаб южен, а в Дунавската равнина – запад-северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 5° и 10°, а в югозападните райони – до 13°. В София минималната температура ще е 0, а максималната – 8 градуса.

През предстоящата нощ на много места в Северна България ще има превалявания от дъжд, а след полунощ, с проникването на по-студен въздух от североизток, в Предбалкана и високите полета на Западна България ще превали сняг.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

Над планините ще има значителна облачност, но почти без валежи. Ще духа предимно умерен запад-югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, с повече слънце над южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 7° и 9°, а на морската вода – 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През цялата следваща седмица ще вали сняг, показва прогнозата на БАН.

От понеделник до петък минималната температура ще е между 1 и 3 градуса, а максималната – от 4 до 6.

В събота ще е още по-студено. Тогава средната максимална температура ще е минус 1, а минималната – минус 6 градуса.

Дискусиите са закрити за тази страница