13 години затвор за мъжа, застрелял публично жена си в София

Тринадесет години и четири месеца затвор е присъдата на 64-годишния Венцислав Василев, който уби съпругата си Елена пред заведение в столицата през август. Това решение взе Софийският градски съд, след като мъжът се призна за виновен. Като основен мотив за убийството Венцислав посочи, че съпругата му не е позволявала да вижда децата си. Той трябва да изплати и по 250 хил. лева парично обезщетение на всяко едно от двете деца.

Софийският градски съд призна Венцислав Василев за виновен за убийството на съпругата му Елена. През лятото Василев я застреля посред бял ден с пет куршума пред заведение в столичния квартал „Лагера”. Наказанието му 13 години и 4 месеца затвор. Делото премина по съкратената процедура, след като подсъдимия призна вината си. По тази причина и присъдата е намалена с една трета. Василев сподели, че няма да обжалва решението на съда, както и че съжалява за действията си.

64-годишният Венцислав Василев застреля съпругата си посред бял ден на 18 август миналата година. Елена се грижела за двете им малолетни деца. При срещите си с тях Венцислав бил агресивен и отправял заплахи към съпругата си. Заради тормоза била издадена ограничителна заповед да не доближава Елена.

В деня на убийството жената подала жалба в прокуратурата, че съпругът й я притеснява и не се съобразява със заповедта. В жалбата е описано, че той притежава огнестрелно оръжие и Елена има притеснения за живота си. В ранния следобед жената била със своя приятелка в заведение в  кв. „Лагера”, когато към тях се приближил Венцислав. След поредното пререкание със съпругата си, Василев извадил пистолет и стрелял по Елена пет пъти. 

Дискусиите са закрити за тази страница