1.7 млн. са евакуирани заради бурята “Флорънс“, близо милион са без ток

Метеоролозите предупреждават за риска от животозастрашаващи наводнения в части от Северна и Южна Каролина и Вирджиния заради бурята „Флорънс“. Тя отслабна от ураган в тропическа буря, но продължава да наводнява източния бряг с дъждове, събаряйки дървета и нанасяйки щети на къщите в засегнатите части, съобщава Би Би Си, предаде БГНЕС. Бурята бавно преминава през източните щати с ветрове със скорост 105 км/ч. Към момента са съобщени 5 смъртни случая свързани с „Флорънс“, а хиляди хора са настанени временно настанени в убежища. Евакуацията заплашва да засегне 1.7 милиона човека в региона. Сред жертвите има майка с малко дете, които са загинали, след като дърво пада върху къщата им.

Двама мъже на 70 годишна възраст. Единият е бил убит докато се е опитвал да свърже електрически генератор, а за смъртта на другия са виновни силните ветрове. Една жена почина, след като получи инфаркт, за съжаление линейката не успя да стигне до дома и навреме, тъй като дървета са блокирали улицата стигаща до дома ѝ. Очаква се „Флорънс“ близо 70 трилиона литра дъждовна вода над американска почва, написа в Туитър метеоролога Раян Мауе.

Около 800 000 души са без ток в Северна Каролина. Местните власти предупредиха, че възвръщането на захранването може да отнеме дни или дори седмици. 

 

Дискусиите са закрити за тази страница