Шуменски квартали пак на протест заради винетки до… Шумен

За втори пореден ден жителите на шуменските квартали „Макак“ и „Мътница“ излязоха на протест срещу изискването да пътуват с винетки до Шумен.

Около сто души се събраха на входа на квартал „Мътница“, за да изразят недоволството си, развявайки българският трикольор и флага на ЕС. Протестиращите блокираха за няколко минути първокласният път Шумен-Варна, играейки хоро на пътното платно. „Ще сме тук всеки ден, докато не постигнем своето“, скандираха недоволните.

„Ние сме повече от 40 години в квартала на Шумен. Тука  до преди няколко години имаше табела „Начало на Шумен“, но от известно време тази табела изчезна. Аз всеки ден пътувам до Шумен с колата си и сега трябва да купувам винетка. След като плащаме данъци на шуменски начала и водата ни е на шуменски начала, не е опр авдано.“

„Водим се град Шумен и смятам, че това не е редно за винетките“.

„Тука около града на тези хора по принцип не трябва да се иска винетка“.

За пореден път протестиращите поискаха и оставката на управителя на областното пътно управление в Шумен инж. Димитър Ковачев. Протестиращите заявиха, че очакват адекватно решение и добавиха, че ако до такова не се стигне ще блокират основни пътни участъци.

 

Дискусиите са закрити за тази страница