Цвета Караянчева през сълзи: Продължавам да мисля за Кърджали

Новият председател на Народното събрание Цвета Караянчева в първо телевизионно интервю за NOVA , след като пое най-важния пост в държавата. По повод светкавичното избиране на нов председател Караянчева заяви: „Скочих в нещо, в което нямах много време да размисля“. Караянчева е избирана от 9-и МИР в Кърджали. Тя е основател и областен председател на ГЕРБ в Кърджали. Тя допълни още през сълзи, че хората й в Кърджали са притеснени да не я изгубят. „Искам да ги успокоя, че продължавам да мисля за Кърджали и ще бъда с тях“.

Депутат е в четири поредни парламента. Преди шест месеца седна на най-високата трибуна в залата, но като заместник на председателя на 44-ия парламент Димитър Главчев. От петък вече е втората жена-председател на Народното събрание.

„Заемането на тази позиция беше предшествано от много скандали. Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически. Въпреки това не исках да го прави. Той е добър председател, има необходимите качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче беше доста сложна”, коментира Караянчева.

По думите й от началото на това Народно събрание има много напрежение и личностни нападки.

„Понякога дори се използва хамалски език. Затова сме виновни и ние като ръководство, и народните представители. Трябва да намерим добрия тон и да направим така, че да спорим за политики”, на мнение е новият председател на НС.„Мога да се справя със ситуации. Не бих искала да има брутални изказвания и моменти, в които да се налага да взимам по-сериозни мерки и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем достойно поведение”, каза още Цвета Караянчева.

„Когато трябва ще бъда твърда, когато трябва – и по-мека. Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам“, допълни председателят на парламента.

Дискусиите са закрити за тази страница