Цветанов: Единственото притеснение на Петър Христов беше относно „Наглите”

Петър Христов не е бил член на партия ГЕРБ, бил е симпатизант. Направил е само едно единствено дарение, то може да се провери. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на КСНС при президента. Цветанов коментира показваното убийство на бизнесмена Петър Христов, извършено в понеделник сутринта в столичния квартал „Манастирски ливади”, предаде БНТ.

Петър Христов беше един достоен човек. В периода, когато бях вицепремиер, той имаше възможност да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления, заяви още Цветанов.

Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата на „Наглите”, това не е добър сигнал, допълни Цветанов и добави, че познанството му с бизнесмена датира от времето, когато Цветанов влиза в политиката. Той категорично отрече да се познава с бизнесмена преди това или пък Петър Христов да е бил спряган за кандидат за кмет на Велико Търново от партия ГЕРБ.

През 2011 г. Христов участваше активно при откриването на синя стая за защита на деца, продължи Цветанов. Христов никога не е имал политически цели и амбиции, каза още Цветан Цветанов. Той на няколко пъти повтори, че бизнесменът никога не е споделял за евентуални заплахи. Единствено е имал притеснение относно ответна реакция на групата на „Наглите”, каза Цветанов.

Нинова: Какво е това да се стреля в центъра на София? Трябва да изчистим лицето на България
„Това, което се случва е тежък удар по образа на България. Трябва всички институции да се обединят за да изчистим лицето на България“, категорична е Нинова. „Какво това е по сред бял ден да се стреля в центъра на София? Това е абсурдно. Подобни действия създават несигурност и страх сред обществото“, заяви още Нинова.

Дискусиите са закрити за тази страница