Цацаров предлага завишени санкции за производство на нелегални цигари

Необходими са законови промени за борбата с нелегалните цигари. Това стана ясно на заседание на парламентарната комисията за борба със сивата икономика, на което беше и главният прокурор Сотир Цацаров.

Както знаете, в последните месеци бяха разбити пет големи фабрики за производство на нелегални цигари, които генерират милиони печалби. Оказва се обаче, че според сега действащия Наказателен кодекс се наказва само съдържанието и продажбата на нелегални цигари, а не и тяхното производство.

Именно затова главният прокурор Сотир Цацаров днес помоли депутатите да има промяна в закона, да се впише, че производството е наказуемо и да има завишаване на наказанията за производство на нелегални цигари. Освен това се предлага машините за производство на цигари да бъдат на регистрационен режим, защото се оказва, че в България има черен пазар на така наречените машини и дори изнасяме такива в чужбина.Депутатите приеха предложението, но помолиха главния прокурор и неговия екип да го изготвят писмено. Предложенията ще бъдат обсъдени отново в Народното събрание.

Дискусиите са закрити за тази страница