Цацаров: Гебрев вечерял с руснаци и поляци преди отравянето

Оръжейният бос Емилиан Гебрев е вечерял с руснаци и поляци непосредствено преди да бъде хоспитализиран в болница с признаци на отравяне.

Оръжейният бос Емилиан Гебрев е вечерял с руснаци и поляци непосредствено преди да бъде хоспитализиран в болница с признаци на отравяне. Това стана ясно от изявление на главния прокурор Сотир Цацаров след заседанието на парламентарната комисия за контрол над службите. На заседанието бе обсъден случаят с влизането в страната на предполагаем участник в отравянето на Скрапил – агент от ГРУ с псевдоним „Федотов“ и хипотетичната, недоказана към момента връзка с хоспитализирането на Гебрев, сина му Христо и директор от ЕМКО.

 „Проверяват се контактите на Емилиан Гебрев с лица, с които е вечерял същата вечер и предишната. Те са от руски и полски произход“, заяви Цацаров, като подчерта, че основните усилия на разследващите са насочени към установяването на контактите на оръжейния бос от април 2015 г. Според обвинител №1 данните до момента сочат, че именно някъде в тези контакти може да се търси и връзка с отравянето на Гебрев. Цацаров съобщи още, че комисията е решила да изиска всички лицензи за международни сделки с оръжие, извършвани от Гебрев и фирмите му през 2015 г.

Дискусиите са закрити за тази страница