Фирмата на Божков с билетчетата поиска фалит, много хора горят с пари

Фирмата „Ню Геймс“ АД, чрез която оперира „Националната лотария“, е поискала да бъде обявена в неплатежоспособност и несъстоятелност, става ясно от Търговския регистър. Молбата е депозирана в Софийския градски съд.

След обнародването в „Държавен вестник“ на промените в Закона за хазарта, единствено държавният Български спортен тотализатор има право да организира лотарийни игри. Наскоро ръководството на тотото бе сменено в опит да набере бързо скорост и да заеме нишата, оставена от лотарийните билетчета ан Божков, които се оказа, че не плащат стотици милиони дължими данъци.

От компанията твърдят, че вече не могат да правят плащания. Това означава, че не могат да се изплатят и част от печалбите. Според неофициалната информация около 40 милионери от лотарията трябва да получат на разсрочени траншове парите си. Именно те ще бъдат и най-големите губещи от фалита на фирмата на Васил Божков.

Един от ужилените милионери Димитър Миряев се оплака, че е взел само 240 000 лв.  „Защо държавната комисия по хазарта е одобрила правилата да се изплащат печалбите за срок от 20 години, а лиценз се дава за 10 години“, възмути се късметлията.

Екатерина Димитрова от Бургас, която живее в село Константиново, също е с подобна участ. На хартия тя е милионер заради купеното печелившо талонче. Взела е обаче само 200 бона.

„Обадих се по националния телефон и на другия ден – в София“, разказа още тя. Когато в офис на фирмата й дават да подпише документи, разбира, че ще й изплатят 200 000 лева, а другите ще получава на вноски по 40 000 всяка година за следващите 20 години.

„Спадна настроението като разбрахме, казах, че не съм съгласна“, посочи още Екатерина Димитрова. „Отговориха ми, че това не зависи от тях, а това го налага Държавната комисия по хазарта и те като всички останали трябва да спазват този закон и не могат да го нарушат“, разказа жената, която обясни, че се е свързала във Фейсбук с още 20 печеливши, които са в нейната ситуация.

Дискусиите са закрити за тази страница