Фандъкова: Голямо благодаря на всеки доброволец

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изказа своята благодарност към всички доброволци, които през последните дни са заявили, че искат да се включат в доставянето на храна и лекарства до домовете на възрастни хора.

„И искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всеки един от тези над 100 човека, които се обадиха за 3 дни. В такива моменти човек разбира колко много човечност и доброта има във всеки от нас, колко голяма нужда имаме да даваме, колко смелост и кураж имаме“, написа тя във Facebook.

Фандъкова отбеляза, че никой от тях не прави това, защото иска известност и слава, за да чуе името си в медиите, нито за да се похвали на приятели. Правят го, не за да станат герои, а защото са хора.

По думите ѝ за 3 дни са се обадили хора от различни професии и възрасти – ученици от горните класове, архитекти, шофьори, зъболекари, психиатри, учители, юристи, шивачи, банкови служители, студенти и др. В следващите дни експерти от Българския червен кръст, ще говорят с всеки от тях, за да направим екипи за различите задачи.

Кметът отправи благодарност и към Българския червен кръст, тъй като техни доброволци също са се включили към нашите екипи в помощ на самотни и болни възрастни хора.

„Заедно ще се справим!“, завърши Фандъкова.

Дискусиите са закрити за тази страница