Ученици от Гълъбово майсториха мартеници в конкурса на AES България

Произведените от децата Пижо и Пенда ще зарадват президента, министър-председателя и ръководителите на институциите в България Близо 400 ученици от Гълъбово участваха в традиционния конкурс на ЕЙ И ЕС България за изработка на най-оригинална мартеница. Своеобразното арт състезание, посветено на Пижо и Пенда, се провежда за 11-а поред година и е съвместна инициатива на ЕЙ И ЕС България и община Гълъбово.

Тази година в конкурса за мартеници се включиха деца от 3-и до 5-и клас от всички училища в община Гълъбово, както и предучилищните групи от детските градини „Радост“ и „Наталия“. По традиция с предоставените от ЕЙ И ЕС България материали, прежда, мъниста и други елементи за декорация те изработиха мартеници с големина около 60 см.

Майсторлъкът и фантазията на децата отново смаяха журито, което бе истински затруднено да определи най-красивата мартеница. За победител все пак беше избрана Трета група „Мечо пух“ на детска градина „Наталия“. Голямата награда за всички деца от групата победител, осигурена от ЕЙ И ЕС България, е еднодневна екскурзия по избор до един от 100-те национални туристически обекти на България. И понеже празник без почерпка не може, за творческото си въображение, усърдието и упоритата работа всички деца получиха лакомства и торта с първомартенска украса.

Изработените от гълъбовските деца мартеници с пожелания за здраве и благоденствие ЕЙ И ЕС България традиционно ще подари на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и други ръководители на държавни институции.

За 11-е години в конкурса за Баба Марта са участвали около 4000 деца. Конкурсът за мартеници е част от програмата за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС България и е насочен към опазване на българските традиции и обичаи и насърчаване на творческите заложби на децата в Гълъбово. Общата инвестиция на ЕЙ И ЕС България в различни КСО проекти в полза на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на близо 14,5 млн. лева.

 

Дискусиите са закрити за тази страница