Украинка с апел за помощ за възрастни, самотни хора и болни деца в Одеса (СНИМККИ)

Скъпи приятели-българи! Знаете всички сега, че в Украйна започна война… това е ужасно, но най-ужасно е за възрастни хора. В Одеса има фонд „Корпорация монстров“, кой помага на болни хора, възрастни хора и аз редовно им помагам. Сега събират помощ за 500 възрастни хора, основно храна. 

Този апел отправи към приятелите си във фейсбук украинката Наталия Еллис, която от няколко години живее и работи в Пловдив. Пловдивчани я познават с каузата й за спасяването на Ботаническата градина в Пловдив и внушителната й колекция с кактуси. 

„През последните дни и особено днес, връзките с Украйна са затруднени, но въпреки това поддържам контакт с мои близки и приятели. Ситуацията е много тежка, но всички вярваме , че Украйна ще издържи. Но хиляди хора там имат нужда от помощ“ казва Ната Еллис. 

От няколко години тя подпомага фондът „Корпорация монстров“, които осигуряват храна на семейства на болни деца и самотни възрасти хора. „Познавам лично основателката на фонда, която е изключително отдадена на каузата. Затова сега се обръщам към приятелите си тук за подкрепа в този момент“ казва украинката. 

Тези, които желаят да помогнат могат да го направят през банковат сметка на фонда: 

ФОНД «КОРПОРАЦІЯ МОНСТРІВ» код 41569293, IBAN UA543052990000026000004918005 , в АТ КБ „ПРИВАТБАНК“ МФО 305299

Самата Наталия Еллис също събира тук хранителни продукти и ги изпраща по камиони за Украйна. 

Дискусиите са закрити за тази страница