Убийство в Лесново снощи, стрелецът вече е задържан

Второ убийство след скандал в рамките на последните 3 дни. В четвъртък сутрин в столичния кв. „Орландовци“ бе намерено тяло на 39-годишен мъж. Снощи пък в софийското село Лесново 60-годишен мъж е застрелял свой съсед. Полицията вече задържа убиеца, съобщи пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. При акцията няма пострадали служители.

Рано тази сутрин полицаите, които са били в близост до къщата на извършителя на убийството в село Лесново и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма са успели да арестуват мъжа. 60-годишният извършител от снощи беше в дома си, след като около 20 часа застреля свой съселянин след обвинения за откраднато колело. Инцидентът е станал на централната улица в Лесново.

Арестуваният не е криминално проявен. В МВР няма и данни той да е имал регистриран на свое име оръжие. Най-вероятно е стрелял с преправен газов пистолет, обясниха пред „Хоризонт“ криминалисти. Съседи на арестувания мъж обясниха, че той се е държал агресивно и преди време. От МВР отрекоха информацията извършителя да е психично болен. Преди време той е гонел и служители на ЧЕЗ, дошли на проверка. Работата по случая продължава.

Дискусиите са закрити за тази страница