Турски граничари биха българин в района на ГКПП Лесово

Проговори мъжът, за когото се смята, че е удрян от турски граничари на родна територия в района на граничния пункт „Лесово“. Вчера прокуратурата съобщи, че разследва случилото се на 29 октомври.

На този ден сутринта в дежурната част на ГКПП-Лесово е постъпило телефонно обаждане от служителка на банково гише на втора бариера на граничния пункт, която е съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.

Според съобщеното, инцидентът е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама служители на ГКПП – Лесово, които установили, че служители на граничния пункт Хамзабейли са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с автомобил.

„Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани“, твърди българинът пред Нова.

„Докато си чакахме реда на гише „Дезинфекция“ от българската страна на границата, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око“, каза пострадалият. 

„Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната смяна“, допълни той, като се закани, че ще потърси съдебна отговорност на тримата си нападатели си и ще иска от всеки по 30 хиляди лева обезщетение.

Впоследствие става ясно, че турските граничари са забравили да му ударят определен печат и затова са го дърпали обратно към турския пункт.

Дискусиите са закрити за тази страница