Тръмп смени версията – Русия се била намесила в изборите в САЩ

Тръмп обърна палачинката след серията критики, на които бе подложен след срещата си с Путин както от политическите си противници, така и от съпасртийците си. „Руският президент Владимир Путин е персонално отговорен за вероятната руска намеса в американските избори“, заяви президентът на САЩ. „Да, защото той е начело на страната. Това е същото, както аз се смятам за отговорен за това, което се случва в нашата страна. Така че, като лидер на страната вие бихте могли да го смятате за отговорен“, заяви стопанинът на Белия дом в интервю за телевизия Си Би Ес, предаде БГНЕС.

На съвместната си пресконференция с Путин в Хелзинки Тръмп заяви, че в скандала с предполагаемата руска намеса на изборите в САЩ са „виновни и двете страни“, с което си навлече яростна критика вътре в САЩ. Американският президент уточни, че не вижда доказателства за руска намеса в американските избори.

Във вторник Тръмп заяви, че е направил лапсус и е имал предвид точно обратното, че Русия е могла да се намеси в изборите. Разследването на вероятната руска намеса в американската избори, а също така на предполагаемите връзки на Тръмп с Москва, които се отричат и от Белия дом, и от Кремъл, се води от специалния прокурор Робърт Мюлер и двете камари на Конгреса. До момента не са предявени доказателства, въпреки че разследването продължава повече от година.

Дискусиите са закрити за тази страница