Тръмп призна: Писна ми да гледам стари спортни събития, трябва да възобновим мачовете

Най-влиятелният човек в света – президентът на САЩ Доналд Тръмп, призна, че тъгува за спорта, който вече много му липсва. Американският държавен глава вече е обсъдил с ръководителите на водещите спортове в Щатите вариантите за подновяване на различните шампионати.

„Писна ми да гледам бейзболни мачове отпреди 14 години, трябва да си върнем спорта. Ще проведем разговори за това с няколко спортни лидери – президента на НФЛ, на НХЛ, на МЛБ, на професионалната голф асоциация, на МЛС, на американската тенис асоциация, на НАСКАР, на UFC и WWE“, обобщи Тръмп.

Той похвали шефовете на UFC и WWE, които не се съобразиха с мерките на извънредно положение и организираха бойните си галавечери. Въпреки това обаче в последния момент UFC 249 бе отменено с корпоративно нареждане от „Дисни“ и ESPN.

На срещата със спортните ръководители ще се обсъжда вариант за рестарт без публика по стадионите и залите, възможностите всички спортисти да бъдат тествани и как да се организират международните полети на играчите. 

Дискусиите са закрити за тази страница