Трима души с опасност за живота след катастрофа на пътя Бяла – Ботевград

Четирима души са пострадали при катастрофа, трима са с опасност за живота. Това съобщиха от ОД МВР – Плевен .

На 19 август е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие на главен път I-3 Бяла – Ботевград в близост до отбивка за язовир „Долни Дъбник“. Незабавно са изпратени полицейски екипи.

На място установяват, че водачът на лек автомобил „Лексус“ – 48-годишен от град Силистра на прав пътен участък при движение в посока към град София, предприема изпреварване на колона от автомобили. Навлиза в лентата за насрещно движение и блъска в лявата задна част насрещно движещ се лек автомобил, управляван от 45-годишен румънски гражданин. След това „Лексус“ продължава движението си в насрещната лента и се блъска челно в движещ се зад него друг лек автомобил, също управляван от румънски водач – 42-годишен.

При инцидента има пострадали. На място е пристигнал екип на РСПБЗН – Плевен, който извежда пострадалите и ги предава на екипа на ЦСМП. Ранените са транспортирани в ЦСМП – Плевен, където е установено, че с опасност за живота са българският водач, както и двама от пътниците в единия лек автомобил – 38-годишна жена и 11-годишно момче.

Водачът на другия е без опасност за живота. Четиримата са настанени за лечение в болнично заведение.

Алкотестовете на тримата водачи са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Дискусиите са закрити за тази страница