Тотото има нови шефове, Христо Йовов и Гошо Гинчев ще развиват игрите

Много интересни нови шефове на Българския спортен тотализатор бяха назначени днес. Те заменят досегашните, в опит да модернизират и развият тотото, което вече е монополист на пазара, след като лотариите на Васил Божков са аут със закон.

Със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев са назначени нови членове на Управителния съвет на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ (ДП БСТ) в следния състав: Любомир Стефанов Петров – изпълнителен директор, Людмила Костова Петкова, Христо Георгиев Йовов, Валентин Страхилов Точев, Гошо Петков Гинчев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Смяната е наложена от резултатите на дружеството и предизвикателства в бъдеще Спортния тотализатор да организира лотарии.

Финансовият министър Владислав Горанов обяви в НС, че новото ръководство трябва да има достатъчния капацитет да се справи с предизвикателството на това да бъде монополист в лотарийните игри.

„Ако погледнем резултатите досега и предизвикателствата в бъдеше пред спортния тотализатор, с оглед на това, че единствено това предприятие вече ще може да организира лотарии, преценката на министъра на спорта, разбира се, съгласувано с министъра на финансите, както е по закон, е, че е необходима нова, свежа управленска мощ“, заяви Горанов.

Тотото бе превърнато чрез промени в Закона за хазарта в единствен, в случая държавен монополист в типа хазарт „моментна лотарийна игра“ – след като скоропостижно се прие лицензът на „Национална лотария“ да бъде незабавно отнет. Един от акционерите в компанията – Васил Божков – вече е обвиняем, а държавата стартира процедура по връщането му в страната от Обединените арабски емирства.

Дискусиите са закрити за тази страница